Kosár
×

Keresés

Mit jelent az, hogy kézműves sör?

 

A CSÍKI MEDENCÉBEN TÖBB SZÁZÉVES MÚLTRA TEKINT VISSZA A SÖRFŐZÉS HAGYOMÁNYA.

Így, ha hagyományokról beszélünk, a Manufaktúrában a legjobb helyen keressük arra a kérdésre a választ, hogy mitől is lesz kézműves a sör?


A kézműves jellegét a sörnek az határozza meg, hogy miből főzzük. Természetes alapanyagokból, kimondottan betartva az 1516-ban kiadott bajor tisztasági törvényt (Reinheitsgebot) árpamalátából, vízből és komlóból készül a kézműves sör. Semmiféle más adalékanyag, tartósítószer, enzim hozzáadása, még csak pasztörizálási művelet sem végezendő a sörön.

 

 

Söralapanyagaink kiválasztásánál elsődleges szempont a minőség, így hozzávalóinkat helyi székely termelőktől vásároljuk. Termékeink elkészítésének pedig másik legfontosabb eleme a régióra jellemző kristálytiszta víz.

 

MITŐL VAGYUNK KÉZMŰVES KISÜZEMI SÖRFŐZDE?

A Csíki Sör készítése során nagyon fontos tényező még a hőmérséklet és az idő. Szemben a legtöbb nagyüzemi gyártóval mi több időt fordítunk a sör természetes érlelődési folyamatára. Többek között legismertebb sörünk, a Tiltott Csíki Sör is 30 napot tölt el az erjesztő tartályban, ekkorra alakul ki a természetes szén-dioxid és az alkoholtartalom. Utána jön a szűrés folyamata és a töltés.

A tartósítási folyamatot pasztörizálás helyett finom szűrők segítségével végezzük úgy, mint a minőségi borászatok esetében. Ezzel szemben a legtöbb nagyüzemi gyár csupán 5 napot tárolja a sörlevet, és mesterséges anyagokkal, enzimekkel gyorsítja a folyamatokat.

 

SÖRÉRTÉKESÍTÉS SZABÁLYOZÁSÁNAK VÁLTOZÁSAI 2021 ÉS 2022-ben

A 2005. évi CLXIV. kereskedelmi törvény 2020-as módosítása - amely jelenleg is hatályos - alapján minden italt árusító vendéglátó egységnek kötelező az általa lecsapolt sörmennyiség legalább 20%-át kisüzemi sörfőzde által előállított sörből értékesíteni. 2021. augusztus 1-től a Gazdasági Versenyhivatal ellenőrzi a jogszabály betartását, azaz minden meglévő és új szerződést is ez alapján kell meg - vagy újrakötni.

DOLGOZZUNK EGYÜTT!


KISÜZEMI SÖRFŐZDEKÉNT KOMPLEX ÉS SOKOLDALÚ MEGOLDÁST KÍNÁLUNK MINDEN, PARTNER ÁLTAL MEGFOGALMAZOTT IGÉNYRE:

  • Állandóság és stabilitás: folyamatos áruszállítással biztosítjuk a termékellátást. Különleges termékkínálatunkban mindenki megtalálja a kedvenc sörét.
  • Országos lefedettség: Magyarország bármely pontjára kiszállítjuk termékeinket, értékesítőink készséggel állnak partnereink rendelkezésére bármilyen kérdés esetén.
  • Felszereltség: technikai eszközök biztosítása partnereink számára (sörcsapok telepítése).
  • Felkészültség: egyedi brandingelt marketingeszközöket biztosítunk partnereink részére (korsók/poharak, terméktájékoztató, brosúra, tálca, hűtő stb.). (Az eszközigénylés minden esetben egyedi megállapodás részét képezi.)
  • Sokoldalúság: kézműves söreink mellé kiegészítő jelleggel ajánljuk Csíki Csempész szeszes ital-és Csíki Csipsz termékcsaládunkat! Kérje termékkatalógusunkat kollégáinktól!

 

NEM HIÁNYOZHAT KÍNÁLATÁBÓL A PRÉMIUM MINŐSÉGŰ KÉZMŰVES SÖR!

EGYÉNI AJÁNLATOT KÉRJE KOLLÉGÁNKTÓL AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEK EGYIKÉN:

Aros Andrea
aros.andrea@csikisor.hu
+36 70 945 07 32