Kosár
×

Keresés

A Manufaktúra

A Csíki-medence 500 éves sörfőzési hagyományaira, a környék kitűnő természeti adottságaira, a különlegesen tiszta vízre alapozva Csíkszentsimonban 2014-ben építettük fel a ma már oly jól ismert és látogatott Csíki Sör Manufaktúrát. A Kárpát-medence egyik legkiválóbb sörfőző mesterével, valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem közremüködésével sikerült újjáéleszteni a hagyományos sörfőzést.

A modern, magyar szakemberek által kifejezetten számunkra készített sörfőző berendezések korunk magas technológiai szintjén követik a hagyományos eljárásokat.

Régi receptek alapján, a Bajor tisztasági törvény betartásával, modern kémiai összetevők nékül, hagyományos sörfőző technológiát használva készül a kézműves Tiltott Csíki Sör.

A régies főzési eljárások mellett biztosítjuk a tiszta környezetet, a megfelelő hőmérsékletet, és szigorúan megőrizzük a természetes érlelési folyamatokat. Nálunk a sör csak természetes úton érik, a természet folyamataiba mesterséges érlelésgyorsítókkal, kiegészítő anyagokkal, vegyületekkel nem avatkozunk be.

 

 

A kereslet oly nagy a termék iránt, hogy 2016-ban a Csíki Sör megnyitotta a második főzőházát, amellyel megnégyszerezte kapacitását. Az alapelvek az új üzemben változatlanok: a hagyományok betartása, szigorúan csak forrásvíz, maláta és komló felhasználása modern kémiai anyagok és eljárások nélkül, valamint „a minőség mindenek előtt”. A gyár modern főzőháza, erjesztőtere, vagy éppen az impozáns kapacitású töltősora egyaránt monumentális és lenyűgöző.

 

A Csíki Sör Manufaktúrában száznál több székely ember dolgozik. Együttműködve a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel, kutatva, tisztelve és felelevenítve közös múltunkat, mi magunk alakítjuk ki és folyamatosan bővítjük receptjeinket. Helyben szervezzük meg a sörfőzési és palackozási feladatokat, és mi magunk gondoskodunk arról is, hogy friss, különleges söreink a boltokba és vendéglátó egységekbe, ezáltal reményeink szerint az Ön asztalára is eljussanak.

Termékeink 100%-ban tartalmaznak székely értékeket és életérzést.

Tovább > Látogatóközpont