Kosár
×

Keresés

Csíki Csipsz

IGAZI SZÉKELY TERMÉK, A TILTOTT CSÍKI SÖR MANUFAKTÚRA AJÁNLÁSÁVAL!

A székely pityóka olyan, mint a rock and roll: Amerikából jött, meghonosodott, és életszükségletté vált. Erdélyben a pityókatermesztésnek évszázados termelői tapasztalata és tradíciója van, és ez Székelyföldre különösen igaz.


A pityóka feldolgozása folyamán kizárólag minőségi, GMO mentes alapanyagokat használunk fel. A sütés folyamatánál különleges, 100% napraforgóolajat használunk, amely magas olajsav és telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően jó hatással lehet a koleszterinszintre. Nem használunk tartósítószereket, valamint minden fűszer és a teljes üzem igazoltan gluténmentes.

 

TUDTA?

Több székely gazda is még lóval szántja a földjét, - ellentétben a széles körben elterjedt ipari, traktoros földműveléssel- így nem sérül a pityóka. A pityóka boldogsága az Ön boldogsága is.

A székely pityókaföldek nagyrészét ganyés szekér járja, biztosítva a friss és minőségi BIO tápanyagot a talajnak. A szekér kerekei nem sértik a barázdákat, sem a jó erkölcsöt.

A székelyföldi ködös-fagyos klíma elpusztítja a kártékony mikroorganizmusokat a talajban, így a pityóka erőtől és egészségtől duzzadó lesz.

 

 

A messze földön híres székely pityókához csipetnyi kristálytisztaságú parajdi sót adunk, így alkotjuk meg a Parajdi Sós Csíki Csipszet. Az ízesítésére használt só, Erdély legismertebb bányájából, a parajdi sótelepről származik, amely mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől.

Ajánlott sörkíséret: Szűretlen Csíki Sör

 

 

Az ízkülönlegességek híveinek nagy kedvence az igazi édes pirospaprika fűszerrel ízesített Paprikás Csíki Csipsz. Ha nem elég paprikás a hangulat, roppantson el egy falat csipszet, a változás már rövid időn belül észlelhető lesz!

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör

 

 

A lyukak kedvelőinek ajánljuk a Roppant Sajtos Csíki Csipszet, amelyet a ropogós székely pityóka mellett a különleges, székely erőt tartalmazó fűszerkeverék tesz ellenállhatatlanná, fogyasztóját pedig legyőzhetetlenné.

A sajtfűszer olyan különleges sajtok keveréke, amelyeken található lyukakban lévő extra oxigén hozzájárul friss és kreatív gondolatok születéséhez. Extra sajt. Extra oxigén. Extra székely.

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Krém Sör

 

 

Ezt a ropogós és gazdag fűszerezésű csipszet a telt ízek kedvelőinek ajánljuk, de elfogyasztása után garantáltan csak az ízélmény lesz “telt”.

Csókolózás előtt a fogyasztást kifejezetten nem ajánljuk. Inkább utána, akkor viszont nagyon!

Ajánlott sörkíséret: Székely Sör

 

 

A fokhagyma általában az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól ismert. Azonban érdemes tudni azt is, hogy megvédhet az ártó szellemektől, valamint legendák szólnak arról, hogy ez a növény a jó házasság titka is, hisz felpezsdíti a vágyakat. A messze földön híres székely pityókát megfűszerezzük a "vággyal", így alkotjuk meg a Fokhagymás ízű Csíki Csipszet.

Friss házasoknak különösen ajánlott!

 

A szarvasgomba az egyik legnemesebb alapanyag, amely különleges társa a székely pityókának. A szarvasgomba ritka előfordulása és különleges íze igazi prémium élményt biztosít a Tiltott Szarvasgombás Csipsz fogyasztóinak.

„Aki erkölcsös és erényes életet szeretne élni, az ne kóstolja meg a szarvasgombát!” – tartja az olaszosan székely közmondás.

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör Gold

 

Az erdélyi erdőségekben barangolva apró csodákkal találkozhatunk nap mint nap. A fakopáncshang, a madárének, a medvebőgés (ekkor óvatosan) és a friss illat mellett igazi kincs az erdei gombák királya, a medvegomba. Aromái szárítva gazdagodnak, így ezt a fűszert használva méltóképpen illeszkedik prémium termékeink sorába a Tiltott Medvegombás Csíki Csipsz.

Az erdőkben vigyázat, a medve nem játék!

 

A Tiltott Csíki Barna Sör és a székely pityóka úgy találnak egymásra, mint szeretők az ágyban. Tökéletes párosítás, harmonikus ízkombináció: csipszünk fűszerezése élethűen adja vissza a Tiltott Csíki Barna Sör édeskés, pörkölt malátás ízét, illetve a komló enyhén kesernyés aromáját, de közben megtartja a pityóka adta ízélvezetet.

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Barna Sör

 

A régi mende-mondák szerint, a Székelyföld és Moldva találkozásánál levő Rekettyés-tető közelében, egy rekettye cserjés szomszédságában találtak először borsot a székely ősök. Így a különleges fűszert a Kárpátok, illetve a híres erdélyi erdőség tápláló erejéből származtatják. Az élet sója borsa.

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör Gold

 

 

Amilyen kucifántos és sokoldalú a székely, olyan széleskörű az ecet felhasználása Erdélyben. Csíkban még tüzet is oltanak vele! Mostantól az új és külöleges ízek kedvelői felfedezhetik az ecettel és a parajdi sóval fűszerezett Tiltott Ecetes és Sós Csipszet! “Nagyszüleimtől tanultam, hogyan termesszek miőségi pityókát. Ők meg az övéiktől. Én es’ ezt szeretném továbbadni…”

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör

 

Valódi energia minden falat csipsszel!
Sportoláskor, edzéskor NEM MARADHATSZ éhes.

Töltsd fel magad vitaminokkal, proteinnel és koffeinnel így maximalizálhatod a teljesítményedet. 

 

 

Valódi energia minden falat csipsszel!
Sportoláskor, edzéskor NEM MARADHATSZ éhes.

Töltsd fel magad vitaminokkal, proteinnel és koffeinnel így maximalizálhatod a teljesítményedet. 

 

 

A messze-földön híres székely pityókához csipetnyi kristálytisztaságú parajdi sót adunk, így alkotjuk meg a Csíki Szalmapityókát. Az ízesítésre használt só, Erdély legismertebb bányájából, a parajdi sótelepről származik, amely mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől.

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör

 

A fokhagyma általában az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól ismert. Azonban érdemes tudni azt is, hogy megvédhet az ártó szellemektől, valamint legendák szólnak arról, hogy ez a növény a jó házasság titka is, hisz felpezsdíti a vágyakat. A messze földön híres székely pityókát megfűszerezzük a "vággyal", így alkotjuk meg a Fokhagymás ízű Csíki Szalmapityókát
Friss házasoknak különösen ajánlott

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Gyömbér Chili Sör

 

A titkos és összetett recept alapján készülő burgonyasziromhoz csipetnyi kristálytisztaságú parajdi sót adunk, így alkotjuk meg a száj formájához tökéletesen illeszkedő Paradji Sós Csíki Csipsz Tallért. Az ízesítésre használt só, Erdély legismertebb bányájából, a parajdi sótelepről származik, amely mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől


Az élet sója!

 

Az igazi füstölt sonka és torma sosem hiányozhat egy székely ünnepi asztaláról. Bár időről időre mindenki vágyik az új ízek megismerésére, mégis a legfinomabbak a tradícionális, egyszerű ízek. A mai rohanó világban érdemes egy-egy pillanat erejéig visszatérni a hagyományos ízvariációkhoz, amik visszarepítenek a régi idők szép emlékeibe.


Fogadjunk egy malacban, hogy így van!

 

Minden székely háznál hagyomány és egyben családi ünnep a disznóvágás. Olyankor a "lecsi-pecsi" pörkölt után az első kész étek a töpörtyű, mai frissen, kis sóval, házi pityókás kenyérrel az igazi finomság. A Csíki Csipsz Pigi töpörtyű ízesítésű gabona snack felidézi a régi simoni disznóvágás emlékeit: a lobogó tűz illatát és az álmodás utáni jókedvet egyaránt.


"Egészséget az elfogyasztásához!"

 

A teljes kiőrlésű gabonából készült termékeink amellett, hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, egyes betegségek kialakulását is segítenek megelőzni, illetve csökkentik a koleszterin szintet.
Ezen kívül nehezebb elhízni tőle! Tegyél egy próbát.

 

A teljes kiőrlésű gabonából készült termékeink amellett, hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, egyes betegségek kialakulását is segítenek megelőzni, illetve csökkentik a koleszterin szintet.
Ezen kívül nehezebb elhízni tőle! Tegyél egy próbát.

 

Bigyó- Roppant Sajtos. A teljes kiőrlésű gabonából készült termékeink amellett, hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, egyes betegségek kialakulását is segítenek megelőzni, illetve csökkentik a koleszterin szintet.
Ezen kívül nehezebb elhízni tőle! Tegyél egy próbát.

A székelyek törökbúzája nemcsak az igazi szalonnás-juhtúrós puliszka fő alapanyaga, hanem „kipattintott” formájában is egyszerű, de nagyszerű ropogtatnivaló. A SZARVASGOMBÁS POPCORN különleges és egyedi ízvilága igazi prémium élményt nyújt fogyasztójának.A kukorica nem sörbe való, hanem mellé, kísérőnek!

 

A székelyek törökbúzája nemcsak az igazi szalonnás-juhtúrós puliszka fő alapanyaga, hanem „kipattintott” formájában is egyszerű, de nagyszerű ropogtatnivaló. A PARAJDI SÓS POPCORN ízesítésére használt só Erdély legismertebb bányájából, Parajdról származik. A kukorica nem sörbe való, hanem mellé, kísérőnek!