Kosár
×

Keresés

Csíki Csipsz

IGAZI SZÉKELY TERMÉK, A TILTOTT CSÍKI SÖR MANUFAKTÚRA AJÁNLÁSÁVAL!

A székely pityóka olyan, mint a rock and roll: Amerikából jött, meghonosodott, és életszükségletté vált. Erdélyben a pityókatermesztésnek évszázados termelői tapasztalata és tradíciója van, és ez Székelyföldre különösen igaz.


A pityóka feldolgozása folyamán kizárólag minőségi, GMO-mentes alapanyagokat használunk fel. A sütés folyamatánál különleges, 100% napraforgóolajat használunk, amely magas olajsav és telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően jó hatással lehet a koleszterinszintre. Nem használunk tartósítószereket, valamint minden fűszer és a teljes üzem igazoltan gluténmentes.

 

TUDTA?

Több székely gazda is még lóval szántja a földjét - ellentétben a széles körben elterjedt ipari, traktoros földműveléssel -, így nem sérül a pityóka. A pityóka boldogsága az Ön boldogsága is.

A székely pityókaföldek nagyrészét ganyés szekér járja, biztosítva a friss és minőségi BIO tápanyagot a talajnak. A szekér kerekei nem sértik a barázdákat, sem a jó erkölcsöt.

A székelyföldi ködös-fagyos klíma elpusztítja a kártékony mikroorganizmusokat a talajban, így a pityóka erőtől és egészségtől duzzadó lesz.

A messze földön híres székely pityókához csipetnyi kristálytisztaságú parajdi sót adunk, így alkotjuk meg a Parajdi Sós Csíki Csipszet. Az ízesítésére használt só, Erdély legismertebb bányájából, a parajdi sótelepről származik, amely mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől.

Ajánlott sörkíséret: Szűretlen Csíki Sör

 
 
Az ízkülönlegességek híveinek nagy kedvence az igazi édes pirospaprika fűszerrel ízesített Paprikás Csíki Csipsz. Ha nem elég paprikás a hangulat, roppantson el egy falat csipszet, a változás már rövid időn belül észlelhető lesz!

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör

 
 
A lyukak kedvelőinek ajánljuk a Roppant Sajtos Csíki Csipszet, amelyet a ropogós székely pityóka mellett a különleges, székely erőt tartalmazó fűszerkeverék tesz ellenállhatatlanná, fogyasztóját pedig legyőzhetetlenné. A sajtfűszer olyan különleges sajtok keveréke, amelyeken található lyukakban lévő extra oxigén hozzájárul friss és kreatív gondolatok születéséhez. Extra sajt. Extra oxigén. Extra székely.

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Silver  Ezt a ropogós és gazdag fűszerezésű csipszet a telt ízek kedvelőinek ajánljuk, de elfogyasztása után garantáltan csak az ízélmény lesz “telt”. Csókolózás előtt a fogyasztást kifejezetten nem ajánljuk. Inkább utána, akkor viszont nagyon!

Ajánlott sörkíséret: Székely Sör

A fokhagyma általában az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól ismert. Azonban érdemes tudni azt is, hogy megvédhet az ártó szellemektől, valamint legendák szólnak arról, hogy ez a növény a jó házasság titka is, hisz felpezsdíti a vágyakat. A messze földön híres székely pityókát megfűszerezzük a "vággyal", így alkotjuk meg a Fokhagymás ízű Csíki Csipszet. Friss házasoknak különösen ajánlott!

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Ginger-Chili

Ki gondolta volna, hogy a tojás és a pityóka ilyen jól passzolnak egymáshoz? Hát mi! Mostantól nem csak az asztalon, élvezheted a reggeli ízeit, hisz megalkottuk neked ezt a különleges Tükörtojás ízű Csíki Csipszet. Annyira jó, hogy még a tojás sem érti, hogyan csinálták! 

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Gold Az erdélyi erdőségekben barangolva apró csodákkal találkozhatunk nap mint nap. A fakopáncshang, a madárének, a medvebőgés (ekkor óvatosan) és a friss illat mellett igazi kincs az erdei gombák királya, a medvegomba. Aromái szárítva gazdagodnak, így ezt a fűszert használva méltóképpen illeszkedik prémium termékeink sorába a Tiltott Medvegombás Csíki Csipsz. Az erdőkben vigyázat, a medve nem játék!  

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Gold  A szarvasgomba az egyik legnemesebb alapanyag, amely különleges társa a székely pityókának. A szarvasgomba ritka előfordulása és különleges íze igazi prémium élményt biztosít a Tiltott Szarvasgombás Csipsz fogyasztóinak. „Aki erkölcsös és erényes életet szeretne élni, az ne kóstolja meg a szarvasgombát!” – tartja az olaszosan székely közmondás.

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Gold

 

A székely ember a jó pityókacsipsz elkészítésére roppant mód odafigyel, akárcsak arra, hogy milyen kolbászt eszik. Mindkettőből a kedvencét akarja. Így a hungarikum Gyulai kolbász felejthetetlen ízpárja a szívvel nevelt székely pityókának.  

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Gold
Amilyen kucifántos és sokoldalú a székely, olyan széleskörű az ecet felhasználása Erdélyben. Csíkban még tüzet is oltanak vele! Mostantól az új és külöleges ízek kedvelői felfedezhetik az ecettel és a parajdi sóval fűszerezett Tiltott Ecetes és Sós Csipszet! “Nagyszüleimtől tanultam, hogyan termesszek miőségi pityókát. Ők meg az övéiktől. Én es’ ezt szeretném továbbadni…”

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör Élvezd a Csíki Csipsz Veggie Snack és Sticks-ben lévő egészséges zöldségek meglepően finom ízét és zamatát.
100%-ban növényi alapanyagokból készül.

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Raspberry

A messze földön híres székely pityókához csipetnyi kristálytisztaságú parajdi sót adunk, így alkotjuk meg a Csíki Szalmapityókát. Az ízesítésre használt só Erdély legismertebb bányájából, a parajdi sótelepről származik, amely mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől.

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör

A lyukak kedvelőinek ajánljuk a Roppant Sajtos Csíki Csipsz Szalmapityókát, amelyet a ropogós székely pityóka mellett a különleges, székely erőt tartalmazó fűszerkeverék tesz ellenállhatatlanná, fogyasztóját pedig legyőzhetetlenné. A sajtfűszer olyan különleges sajtok keveréke, amelyeken található lyukakban 
lévő extra oxigén hozzájárul friss és kreatív gondolatok születéséhez. Extra sajt. Extra oxigén. Extra székely.

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Silver  

A fokhagyma általában az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól ismert. Azonban érdemes tudni azt is, hogy megvédhet az ártó szellemektől, valamint legendák szólnak arról, hogy ez a növény a jó házasság titka is, hisz felpezsdíti a vágyakat. A messze földön híres székely pityókát megfűszerezzük a "vággyal", így alkotjuk meg a Fokhagymás ízű Csíki Szalmapityókát
Friss házasoknak különösen ajánlott

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Gyömbér Chili Sör

A titkos és összetett recept alapján készülő pityókasziromhoz csipetnyi kristálytisztaságú parajdi sót adunk, így alkotjuk meg a száj formájához tökéletesen illeszkedő Parajdi Sós Csíki Csipsz Pityókasziromot.

Az ízesítésre használt só Erdély legismertebb bányájából, a parajdi sótelepről származik, amely mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől.

Az élet sója!

Az igazi füstölt sonka és torma sosem hiányozhat egy székely ünnepi asztaláról. Bár időről időre mindenki vágyik az új ízek megismerésére, mégis a legfinomabbak a tradicionális, egyszerű ízek. A mai rohanó világban érdemes egy-egy pillanat erejéig visszatérni a hagyományos ízvariációkhoz, amik visszarepítenek a régi idők szép emlékeibe.

Fogadjunk egy malacban, hogy így van!

Minden székely háznál hagyomány és egyben családi ünnep a disznóvágás. Olyankor a "lecsi-pecsi" pörkölt után az első kész étek a töpörtyű, mai frissen, kis sóval, házi pityókás kenyérrel az igazi finomság. A Csíki Csipsz Pigi töpörtyű ízesítésű gabona snack felidézi a régi simoni disznóvágás emlékeit: a lobogó tűz illatát és az álmodás utáni jókedvet egyaránt. 

 

A székelyek törökbúzája nemcsak az igazi szalonnás-juhtúrós puliszka fő alapanyaga, hanem „kipattintott” formájában is egyszerű, de nagyszerű ropogtatnivaló. A SZARVASGOMBÁS POPCORN különleges és egyedi ízvilága igazi prémium élményt nyújt fogyasztójának.A kukorica nem sörbe való, hanem mellé, kísérőnek!

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör

A székelyek törökbúzája nemcsak az igazi szalonnás-juhtúrós puliszka fő alapanyaga, hanem „kipattintott” formájában is egyszerű, de nagyszerű ropogtatnivaló. A PARAJDI SÓS POPCORN ízesítésére használt só Erdély legismertebb bányájából, Parajdról származik. A kukorica nem sörbe való, hanem mellé, kísérőnek!

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Gold