A manufaktúra

manufaktura

A Csíki-medence, és különösen Csíkszentsimon messzi földön híres tiszta forrásvizéről. A különlegesen tiszta vízre és a helyi kitűnő adottságokra alapozva Csíkszentsimonban építettük fel a Csíki Sör Manufaktúrát.

Manufaktúránkban hagyományos sörfőző technológiát használunk. A modern, magyar szakemberek által kifejezetten számunkra készített sörfőző berendezések korunk magas technológiai szintjén követik a hagyományos eljárásokat.

A régies főzési eljárások mellett biztosítjuk a tiszta környezetet, a megfelelő hőmérsékletet, és szigorúan megőrizzük a természetes érlelési folyamatokat. Nálunk a sör csak természetes úton érik, a természet folyamataiba mesterséges érlelésgyorsítókkal, kiegészítő anyagokkal, vegyületekkel nem avatkozunk be.

A helyi többségi tulajdonban lévő Csíki Sör Manufaktúrában megközelítőleg 100 székely ember dolgozik. Együttműködve a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel, kutatva, tisztelve és felelevenítve közös múltunkat mi magunk alakítjuk ki receptjeinket. Helyben szervezzük meg a sörfőzési és palackozási feladatokat, és mi magunk gondoskodunk arról is, hogy friss, különleges söreink Székelyföld boltjaiba és vendéglátó egységeibe, ezáltal reményeink szerint az Ön asztalára is eljussanak.

Így biztosítjuk, hogy sörünk csíki és egyben valódi székely sör is legyen.